Ajankohtaista


Uutiset

26.2.2018 12.00

Sotilaskotiliiton Skotlannin kiertomatka 1.9 – 7.9.2018

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:10 ja saapuu Edinburghiin klo 08:50. Oppaamme on vastassa lentokentällä, josta matkamme alkaa. Ajamme jo ensimmaisenä paivana Ylämaahan, Skotlannin kauneimmalle alueelle. Jo alkumatkasta pysähdymme valokuvaustauolle Kelpiesien patsaille.

SOTILASKOTILIITON SKOTLANNIN KIERTOMATKA 1.9 – 7.9. 2018

Matkavaraukset ja lisätiedustelut:
Tarja Kiira, tarjakiira@gmail.com tai puhelin 0503630600
Varaukset maaliskuun 18 päivään 2018 mennessä.

LAUANTAI 1.9.2018

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:10 ja saapuu Edinburghiin klo 08:50. Oppaamme on vastassa lentokentällä, josta matkamme alkaa.  Ajamme jo ensimmaisenä paivana Ylämaahan, Skotlannin kauneimmalle alueelle. Jo alkumatkasta pysähdymme valokuvaustauolle Kelpiesien patsaille.

Kelpiesit ovat 30 metrin korkuiset upeat hevosenpääpatsaat. Näillä yhdistetään 16 yhteisöa Falkirkin kunnan alueella. Taiteilija Andy Scott teki kyseiset patsaat vuonna 2014 yleisölle avattuun puistoon.

Ajamme Loch Lomond vuorijärvelle, jotta tyypilliset skottimaisemat tulisivat matkaamme jo heti aamupäivästä. Pidämme omatoimisen lounastauon tämän maan pisimmän järven rannalla.
 
Jatkamme kiertomme ensimmäiseen linnaan. Inverary Castle on Argyllin herttuoitten maaseutukoti, joka sijaitsee kauniin Loch Fynen varrella. Argyllin herttuat ovat olleet kolme vuosisataa Campbellin klaanin johtajia. Tätä 1790 valmistunutta linnaa pidetään romanttisena ja yhtenä kauneimmista aateliskodeista koko Skotlannissa. Asekokoelman lisäksi kartanossa on upeita ranskalaisia tapetteja, skottilaisia huonekaluja ja lukematon määrä arvokasta taidetta. Perheen omistuksessa olevien posliini- ja hopeakokoelmien arvoa ei voi edes arvata.

Päivän maisemallisesti ehkä kaunein alue on Glencoen laakso, klaanisotien surullinen taistelupaikka, johon saavumme reilun tunnin ajomatkan jälkeen.  
 
Majoitumme Fort Williamsin kaupungin keskustassa olevaan hotelliin kahdeksi yöksi ja nautimme yhteisen illallisen. Fort Williams sijaitsee vain 5 minuutin ajomatkan päässä maan korkeimmasta vuoresta, Ben Nevis. Kaupungin ympärillä on kaksi vuorijärveä – Loch Linnhe ja Loch Eil.

SUNNUNTAI 2.9.2018

Tämä päivä on matkamme eksoottisin.  

Ajamme pohjoiseen maan mahtavimpiin maisemiin kohti kuuluisaa Isle of Skye saarta.  Jo ennen kuin tulemme itse saarelle, pysähdymme Eilean Donan linnalla, Kyle of Lochalsissa.  Linna on Skotlannin eniten kuvattu kohde!

Linnakäynnin jälkeen siirrymme Isle of Skye saarelle käyttäen Sky –siltaa, joka valmistui 1995.

Pysähdymme mielenkiintoiseen Portree kylään, jossa on aikaa omatoimiseen lounaaseen.   Palaamme takaisin mantereen puolelle ihaillen näitä upeatakin upeampia maisemia!

Ajamme kiemurtelevia teitä Caledonian kanaalin kautta takaisin hotelliimme Fort Williamsissa. Yhteinen illallinen hotellissa.

MAANANTAI  3.9.2018

Jatkamme matkaamme Ylämaassa ajaen kiireettömästi Caledonian kanaalin vartta kohti Invernessia.

Noin tunnin ajon jälkeen tulemme viehättävään Fort Augustuksen kylään, jossa on yksi monista kanaalin sulkuporteista.    

Ajamme Loch Nessin rantatietä ja pysähdymme Urguhartin linnaraunioille samalla tarkastellen, josko mystinen hirviö vihdoin näyttäytyisi. Saavumme puolen päivän jälkeen Inverness kaupunkiin, missä pidämme omakustanteisen lounastauon ja nautimme kaupungin loistavasta sijainnista Ness-joen varrella.

Matka majoituspaikkaamme vie meidät läpi Cairgornin kansallispuiston maan kauneinta valtatietä pitkin.
Saavumme pieneen Dunkeldin kylään, jossa majoitumme kahdeksi yöksi. Yhteinen illallinen päivän päätteeksi hotellissa.
www.dunkeldhousehotel.co.uk
Dunkeld House Hotel on kaunis skottilainen neljän tähden hotelli, jossa on 100 huonetta, ravintola, baari ja vapaa-ajankeskus. Hotelli on metsän keskellä, Tay–joen varrella. Ainutlaatuisen rauhallinen paikka. Hotellin vapaa-ajankeskuksessa on uima-allas, höyryhuone, sauna ja hyvin varustettu kuntosali.

TIISTAI 4.9.2018

Herkullisen aamiaisen jälkeen vietämme leppoisan päivän lyhyine ajomatkoineen. Päivän ensimmäisen vierailun teemme kauniiseen Blair–linnaan. Blair Castle on ollut Atholl-perheen omistuksessa yli 700 vuotta. Sen asukkaat ovat nähneet niin myrskyisiä taisteluja kuin pitkiä rauhan aikoja. Vuosisatojen aikana tämä suvun pääpaikka on kasvanut ja muuttunut perheen tarpeiden mukaan.

Atholl-suku tunnetaan monista politiikoistaan, sotilaistaan, ja maanviljelijöistään. Talon sisällä on 30 ylevän kaunista huonetta, joiden sisustus on 1700-luvulta.  

Ajamme täältä yhteen monista viskitislaamoista, jossa meille kerrotaan Skotlannin kuuluisan elämän veden valmistamisesta. Edradour on Skotlannin pienin tislaamo ja yksi viehättävimmistä sijaiten Pitlochryn kukkuloitten suojassa.  Se on myös ainoa tislaamo, jossa mallasviskiä valmistetaan vanhanaikaisesti ”käsin”. Viski on uniikki laadultaan ja tekotavoiltaan, joista muilla tislaamoilla on vain kaunis muistelma. Poikkeamme Pitlochryn kylään ennen palaamista
hotelliimme. Yhteinen illallinen hotellissa.

KESKIVIIKKO  5.9.2018

Aamiaisen jälkeen pakkaamme laukkumme ja lähdemme kohti Edinburghia, mutta matkalla pysähdymme vielä useampiin mielenkiintoisiin kohteisiin.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on kuningataräidin lapsuudenkotiin, Glamis Castle. Yorkin herttuattarena ollessaan kuningatar äiti vietti miehensä Georgen kanssa täällä paljon aikaansa ja heidän nuorin tyttärensä, Margareth, jopa syntyi Glamisissa.  Kuningatar Elisabeth II on aina pitänyt Skotlannista, mihin ovat osaltaan vaikuttaneet onnelliset lapsuudenmuistot äidin kotilinnasta. Linna perustettiin 1100-luvulla metsästyslinnaksi, mutta laajennettiin nykyiseen mittavaan kokoonsa jo 400 vuotta sitten. Linnassa on esillä merkittävä määrä posliinia, maalauksia, tapetteja ja huonekaluja 500 vuoden ajalta.

Jatkamme täältä lounasajaksi St Andrewsin kuuluisaan golf-kaupunkiin. Täällä on myös yliopisto, jota kävivät sekä prinssi William että Kate. St Andrewsin kaupunki on myös itsessään viehättävän pieni, jossa voi leppoisasti viettää aikaa.
 
Näemme kuuluisan Forth Bridge –sillan lähestyessamme Edinburghia, jonne saavumme iltapäivällä. Ennen majoittumista hotelliin teemme pienen kaupunkikierroksen tässä pohjoisen Ateenassa.  

Edinburgh on Britannian kauneimpia kaupunkeja vuonoineen ja linnoineen. Tässä Skotlannin pääkaupungissa Yrjön aikainen ja keskiaikainen arkkitehtuuri elävät rinnakkain.

Päivän päätteeksi nautimme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa lähellä hotelliamme.

The Motel One Edinburgh-Princes
https://www.motel-one.com/hotels/edinburgh/hotel-edinburgh-princes/
Sijaitsee keskustassa pääkauppakadulla ja sijainti on arvioitu yhdeksi kaupungin parhaimmista. Siisti ja viihtyisä hotelli, jonka huoneissa on kylpyhuone, tv, ilmainen WiFi ja kahvin/teenkeitin.  Mannermainen aamiainen.                  

TORSTAI  6.9.2018

Teemme puolipäiväretken Edinburghin lähellä sijaitsevaan pikkukylään, jossa on Da Vinci koodin tunnetuksi tekemä Rosslyn kappeli.  Kirjan mukaan Pyhä Malja oli jossain vaiheessa piilotettuna tähän kappeliin.  Jotkut ovat sitä mieltä, että näin on vieläkin. Rosslyn Chapelin rakennustyöt aloitettiin 1466 ja se on täynnä symbolisia veistoksia ja vapaamuurareitten omia symboleita.  Kappelin valmistumiseen kului yli 40 vuotta ja lopputuloksena oli mitä ihmeellisemmät veistostyöt niin kappelin sisä- kuin ulkopuolellakin. Rosslynilla on pitkäaikaiset yhteydet Knights Templar eli temppeliritarikuntaan, joka perustettiin jo ristiretkien aikana. 1300-luvulla ritarit näet pakenivat Skotlantiin ja nimenomaan Rosslyniin.

Palaamme takaisin Edinburghiin, jonka jälkeen on aikaa ostoksille tai tutustua kaupungin moniin gallerioihin ja museoihin.

Yhteinen illallinen hotellin läheisessä ravintolassa.

PERJANTAI 7.9.2018

Kuljetus varhain aamulla Edinburghin lentokentälle, mistä Finnairin lento lähtee klo 09:30 ja saapuu Helsinkiin klo 14:10.

Ajokilometrejä (noin) kertyy seuraavasti: Lauantai 300 km, sunnuntai 350 km, maanantai 240 km, tiistai 60 km, keskiviikko 200 km, torstai 50 km ja perjantai 15 km.

Matkavaraukset ja lisätiedustelut:

Tarja Kiira, tarjakiira@gmail.com tai puhelin 0503630600
Varaukset maaliskuun 18 päivään 2018 mennessä.

Hinta:        1495 €/hlö

Hintaan sisältyy:
-    lennot aikataulun mukaisesti reittivuoroilla turistiluokassa
-    lentokenttäverot ja turvamaksut
-    suomenkielisen oppaan palvelut
-    kuljetukset matkaohjelman mukaisesti
-    majoitus hotellissa kahden hengen huoneessa
-    aamiainen päivittäin hotellissa
-    matkaohjelman mukaiset ateriat (kuusi illallista)
-    matkaohjelman mukaiset kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut

Lisämaksusta:        Yhden hengen huone 270 €

Mikäli haluatte varata lisämaksusta liityntälennot kotikentältä Helsinkiin, niin ilmoitattehan asiasta varausvaiheessa.

Hinnat ovat tämänhetkisiä ja niihin saattaa tulla muutoksia matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä. Hintaan sisältyvien lentokenttäverojen osuus on 44 €/hlö ja niiden muuttuessa pidätämme oikeuden vastaaviin muutoksiin. Hinnat maapalveluiden osalta perustuvat kurssiin 1 € = 0,88 GBP ja niiden muuttuessa pidätämme oikeuden vastaaviin muutoksiin.

Varausmaksu 200 €/hlö erääntyy maaliskuun loppuun mennessä ja loppusuoritus viimeistään kuusi viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot:
-jos matka peruutetaan viimeistään 61 vrk ennen sen alkamista, peritään toimistokuluina 100 €/henkilö
-jos matka peruutetaan 60–35 vrk ennen sen alkamista, peritään kuluina 25 % matkan hinnasta/henkilö
-jos matka peruutetaan 35–15 vrk ennen se alkamista, peritään kuluina 50 % matkan hinnasta/henkilö
-jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 15 vrk ennen sen alkamista, ei matkasta suoriteta takaisinmaksua

Sairaustapauksissa (edellyttää lääkärintodistusta, jossa mainitaan kykenemättömyys lähteä matkalle) tai muun ylivoimaisen esteen (määritelty yleisissä valmismatkaehdoissa kohdissa 5.1–5.2) vuoksi tapahtuvissa peruutuksissa kulut selvitetään tapauskohtaisesti. Näissä tapauksissa matkatoimistolla on oikeus periä toimistokulut, palvelumaksu sekä palveluntarjoajien veloittamat kulut, joista matkanjärjestäjä ei saa hinnanpalautusta (esim. lentoliput, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut retket, lipputilaukset jne.).

Suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa!

Noudatamme Yleisiä Valmismatkaehtoja ja MatkaVekan lisä- ja erityisehtoja, joista tarkemmin: https://www.matkavekka.fi/matkaehdot


Palaa otsikoihin